5 frågor till vd och CFO på Atradius

5 frågor till vd och CFO på Atradius
augusti 22, 2024 Carin Carlsdotter Denell

När den multinationella koncernen Atradius var i behov av nya lokaler till företagets Sverigekontor gick vi in med hela vår breda tjänsteportfölj och ansvarade för hela processen från projektledning och byggsamordning till inredning, säkerhet, IT och mer därtill. Vd Peter Boberg och CFO Alexander Arvenberg reflekterar över samarbetet.

Hur såg ert behov ut initialt, Alexander?

– Vi hade suttit i samma lokaler i drygt 20 år. Den lokalen var i två plan, vilket var alldeles för stort i och med att vi alltmer har övergått till en hybrid arbetsmodell. Som internationellt bolag har vi också en övergripande policy, där det bland annat ställs krav på att verksamheten bedrivs i en miljöcertifierad fastighet.

Varför föll valet på oss, Peter?

– Vi hade bestämt oss för att titta på nya lokaler och tog in olika offerter, där er var mest fördelaktig. Sedan tidigare hade vi en kontakt som använt sig av er och var nöjda, vilket också bidrog till beslutet. Vi behövde en helhetslösning där vi hade en enda aktör att vända oss till och som förde vår talan.

På vilket sätt har det underlättat att vi tog ett helhetsgrepp om processen, Alexander?

– Det hade inte fungerat utan er. Vi är en liten organisation i Sverige, så vi förstod tidigt att vi inte skulle ha kapaciteten att managera projektet själva. Det är tydligt att Affärslogik har den erfarenheten.

Hur har du upplevt samarbetsprocessen med oss, Alexander?

– Vi kände oss prioriterade som kund och upplevde att ni hade ett gediget intresse för att det skulle bli bra. Ni visste vilka beslut som måste fattas och har fört vår talan. Maria och Abbe var lyhörda och gjorde täta platsbesök. Vi skulle gärna rekommendera er.

Ni har suttit i de nya lokalerna sedan maj 2023. Vad upplever ni som positivt, Alexander?

– Lokalerna är mer anpassade efter våra behov. Genom att växla ner ytan har dynamiken förbättrats. Vi sitter närmare varandra, vilket inspirerar till nya samarbeten.